5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın bapları kullanım kayranına için, rengine göre ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin cepheı nöbet, yangın kapıları umumiyetle özel istila ve kapı menteşeleri kabil başka yangın koruma özelliklerine sahiptir.
Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden hariçya hak açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir fen ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
Satın almış olduğunız ürünlerimizin arkasında durmaya devam ettiğimiz derunin her dakika teknik servis, bakım ve onarım hizmetlemleri canipımızca gestaltlabilmektedir. Tasarruf maksadını koruyan yangın bapsı modellerimiz siz değerli ziyaretçilerimizin uzun yıllar onlardan faydalanmanızı sağlamlayacaktır.
Yangın kapısı kilidi asılmışrken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabil mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu Yangın Çıkış Kapısı mevzuda rafine davranılmalıdır.
Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek yaş ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Yangın merdiveni, her çtay yapı içinde bulunan insanların ve başka hayatiyetliların yangın yahut herhangi bir acil gestalt sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme sahip, örgülması mecburi, yapıların vazgeçilemez unsurları arasında konum almaktadır.
Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Icraatında kanatlardan biri durağan diğeri hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve peş karakol uygulandığı kabilinden, dikey ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak henüz şu denli insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.
Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en koca kazanımı esrar sızdırmaması ve belli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.
Gayrı nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir müşkül konulması yerinde, yangın kapısına revan koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.